Anders kijken

Voor ons zijn anders kijken, anders denken en anders doen niet los van elkaar te koppelen. Het een sluit het ander niet uit: het zijn drie grootheden die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Zowel in de zakelijke als in de persoonlijke 'wereld', als die twee werelden sowieso al van elkaar te onderscheiden zijn.

Als je anders kijkt naar dingen dan de 'standaard' is, dan merk je dat er een wereld voor je opengaat. Opeens ontdek je dat de dingen die je voor 'waar' aannam helemaal niet blijken te kloppen. Of dat het niet zo zwart wit is als door anderen gesteld, maar veel genuanceerder. Kijken en luisteren zijn voor ons in dit verband synoniemen van elkaar. Goed je oren en ogen de kost geven voordat je je eigen mening vormt. Wordt vaak vergeten. Echt kijken en luisteren is een kunst op zich.

Kortom: kijken, denken en doen is een eenheid, die anders kan en anders moet.

Dennis Prevaes denken
Anders denken

Korte wandelingen door de Nederlandse bossen tot meerdaagse hikes in de Pyreneeën; wandelen is een van mijn grootste passies. De combinatie van de route uitstippelen, het genieten van de natuur en de mensen die je leert kennen tijdens de wandeling vind ik geweldig. Meerdaagse hikes zijn mijn favoriet. Bepakt en wel, onafhankelijke kilometers maken door de bergen om vervolgens midden in de natuur een tent op te zetten geeft mij een onverslaanbaar gevoel. De les die ik uit wandelen blijf trekken is om uitdagingen stap voor stap aan te pakken. Deze filosofie gebruik ik ook op professioneel vlak. Met een goede voorbereiding en door goed na te denken over de richting die je kiest, kom je op zo’n efficiënt mogelijke manier op je eindpunt.

Dennis Prevaes doen
Anders doen

Squash is een sport waar ik ontzettend veel energie van krijg. Ik speel graag tegen vrienden of tegen willekeurige tegenstanders in toernooien. Het is een intensief en tactisch spel waarbij het van uiterst belang is om bewust te zijn van je omgeving. De kern van squash betreft het anticiperen vanuit waar de tegenstander de bal slaat. Eenmaal verwikkeld in het spel kan je je hierop voorbereiden, klaarstaan en de bal nog lastiger terugspelen. De combinatie van het bewust zijn van je omgeving en het anticiperen op de acties van je tegenstander kan je de voorsprong geven waarmee je kan winnen. Het spel heeft mij op persoonlijk en op professioneel vlak veel gebracht. Bewustzijn, inspelen op je omgeving en vlug kunnen schakelen in complexe situaties zijn hier enkele voorbeelden van.