Anders kijken
Voor ons zijn anders kijken, anders denken en anders doen niet los van elkaar te koppelen. Het een sluit het ander niet uit: het zijn drie grootheden die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Zowel in de zakelijke als in de persoonlijke 'wereld', als die twee werelden sowieso al van elkaar te onderscheiden zijn.

Als je anders kijkt naar dingen dan de 'standaard' is, dan merk je dat er een wereld voor je opengaat. Opeens ontdek je dat de dingen die je voor 'waar' aannam helemaal niet blijken te kloppen. Of dat het niet zo zwart wit is als door anderen gesteld, maar veel genuanceerder. Kijken en luisteren zijn voor ons in dit verband synoniemen van elkaar. Goed je oren en ogen de kost geven voordat je je eigen mening vormt. Wordt vaak vergeten. Echt kijken en luisteren is een kunst op zich.

Kortom: kijken, denken en doen is een eenheid, die anders kan en anders moet.
Yvonne Werkhoven denken
Anders denken
De natuur is waar ik mij thuis voel. Ik ga graag een stuk wandelen, niet wetend waarnaartoe. Ik geef mezelf een moment om even nergens aan te denken en om te genieten van wat er allemaal om mij heen gebeurt. Het geluid van het alledaagse leven maakt hier plaats voor de geluiden van de natuur. Lekker uitwaaien achter de zeedijk of wandelen over onverharde paden door het bos. Hier kom ik tot rust en word ik gevuld met gedachten die ik niet krijg in de dagelijkse hectiek.
Yvonne Werkhoven doen
Anders doen
Muziek maken is mijn passie. Wanneer ik eenmaal begin met spelen ga ik helemaal op in de muziek. De momenten waarin ik het beste in mij naar boven kan halen, zijn de momenten waarin ik samenspeel met andere mensen. Wanneer de verschillende stemmen en klankkleuren in elkaar overgaan, begint de muziek pas echt te bloeien. Muziek maken is voor mij anders doen, maar nog veel meer anders samenwerken. Samen komen we tot het beste resultaat.