Anders kijken

Voor ons zijn anders kijken, anders denken en anders doen niet los van elkaar te koppelen. Het een sluit het ander niet uit: het zijn drie grootheden die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Zowel in de zakelijke als in de persoonlijke 'wereld', als die twee werelden sowieso al van elkaar te onderscheiden zijn.

Als je anders kijkt naar dingen dan de 'standaard' is, dan merk je dat er een wereld voor je opengaat. Opeens ontdek je dat de dingen die je voor 'waar' aannam helemaal niet blijken te kloppen. Of dat het niet zo zwart wit is als door anderen gesteld, maar veel genuanceerder. Kijken en luisteren zijn voor ons in dit verband synoniemen van elkaar. Goed je oren en ogen de kost geven voordat je je eigen mening vormt. Wordt vaak vergeten. Echt kijken en luisteren is een kunst op zich.

Kortom: kijken, denken en doen is een eenheid, die anders kan en anders moet.

Irma Schmidt-Buter denken
Anders denken

Laat je leven niet leiden door angst! Onder dit motto probeer ik altijd in kansen en oplossingen te denken. Als je weet waar je goed in bent en waar je kracht ligt, op een positieve manier naar vraagstukken kijkt en goed luistert en hoort wat de wensen zijn, kom je vaak op innovatieve ideeën die tot mooie resultaten leiden. Maar ook door buiten mijn comfort zone te treden en juist uitdagingen aan te gaan, motiveer ik mijzelf om anders te kijken en anders te denken. Door anders te denken ben ik in staat om het maximale uit mijzelf te halen, probeer ik tegenslagen om te zetten in kansen en zoek ik naar mogelijkheden die mij helpen om mijn doelen te bereiken en resultaten te behalen. Dit is voor mij de kracht van anders denken.

Irma Schmidt-Buter doen
Anders doen

Succes hebben is geen toeval, maar het resultaat van de keuzes die je elke dag opnieuw maakt. Je krijgt niet zomaar een diploma, je hebt niet ineens een goede relatie of leuke vriendschappen, je bent niet vanzelf goed in een sport en het is geen toeval wat je tot nu toe privé en zakelijk hebt bereikt. Daar moet je elke dag opnieuw iets voor doen! Daarom denk ik dat succes behalen niets te maken heeft met geluk hebben, maar met tijd en energie te steken in jouw dromen en ambities met het einddoel voor ogen, in de mensen waar jij gelukkig van wordt en met doorzettingsvermogen. En of het nu gaat om persoonlijke of zakelijke successen: pak de regie als je je doelen wilt bereiken, zodat je door ‘doen’ trots terug kunt kijken en elk succes kunt vieren.