Anders kijken
Voor ons zijn anders kijken, anders denken en anders doen niet los van elkaar te koppelen. Het een sluit het ander niet uit: het zijn drie grootheden die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Zowel in de zakelijke als in de persoonlijke 'wereld', als die twee werelden sowieso al van elkaar te onderscheiden zijn.

Als je anders kijkt naar dingen dan de 'standaard' is, dan merk je dat er een wereld voor je opengaat. Opeens ontdek je dat de dingen die je voor 'waar' aannam helemaal niet blijken te kloppen. Of dat het niet zo zwart wit is als door anderen gesteld, maar veel genuanceerder. Kijken en luisteren zijn voor ons in dit verband synoniemen van elkaar. Goed je oren en ogen de kost geven voordat je je eigen mening vormt. Wordt vaak vergeten. Echt kijken en luisteren is een kunst op zich.

Kortom: kijken, denken en doen is een eenheid, die anders kan en anders moet.
Olaf Kuyper denken
Anders denken

Tennis is voor mij de ideale manier om te ontspannen. In mijn vrije tijd leef ik mij graag uit op de tennisbaan. Keihard werken, blijven concentreren op je techniek, je voetenwerk, keuzes maken, reageren op weerstand en tegenslag en het bedenken van een tactiek en je daar vervolgens aan houden, vergt discipline en concentratie. Je moet blijven focussen en nadenken om beter te worden en te winnen. Het gaat om de ‘mindset’, net als het leveren van prestaties op de werkvloer. Voor mij betekent dat de goede dingen doen en dit steeds beter (willen) doen. Zowel zakelijk als sportief vind ik het een uitdaging om telkens mijn grenzen te verleggen en mijn prestaties te verbeteren.

Olaf Kuyper doen
Anders doen

Na een drukke week met sport, zakelijke- en privé afspraken, leef ik mij regelmatig uit in de keuken. Koken en lekker eten, maar vooral de gezelligheid is voor mij belangrijk. De Italiaanse keuken is daarbij veruit favoriet. Mijn vrouw en ik nemen regelmatig uitgebreid de tijd om samen te koken en te dineren op zondagavond als de kinderen op bed liggen. Een mooie risotto, een goed glas wijn en een goed gesprek zijn de ingrediënten voor een perfecte zondagavond. De tijd nemen voor elkaar, met elkaar blijven praten, problemen niet uit de weg gaan, maar bespreekbaar maken is voor ons de basis voor een goede relatie. Werkt het zakelijk niet precies zo?